ایمپلنت دندان (مراحل + انیمیشن مراحل کاشت دندان)

0 تا 100 ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟

مراحل ایمپلنت دندان بسیار متنوع و قابل تغییر است و به عواملی مانند نوع جراح و روش انتخابی شما بستگی دارد. از دست دادن دندان‌های اصلی بسیار ناخوشایند است، اما ایمپلنت دندان می‌تواند گزینه‌ای عالی برای بازیابی زیبایی و توانایی بلع مجدد باشد.

ایمپلنت در واقع نوعی دندان مصنوعی است که به طور قابل توجهی قدرت و مقاومت بالایی دارد و به شدت شبیه به دندان‌های طبیعی عمل می‌کند.

از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان‌های اصلی استفاده می‌شود و پروسه‌ای تخصصی و حساس دارد که غالبا به خوبی انجام می‌شود.

در این صفحه، مراحل و انجام ایمپلنت دندان را به‌طور کامل بررسی خواهیم کرد و جزئیات آن را باهم میبینیم.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جدیدترین هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۲ به این لینک بروید.

ایمپلنت دندانی چیست؟

ایمپلنت‌های دندانی، تکنولوژی پیشرفته‌ای هستند که این قطعات با استفاده از آلیاژهای محکم آلومینیومی ساخته شده و جایگزینی مطمئن برای دندان‌های از دست رفته طبیعی را فراهم می‌کنند.

این روش یک نوع جراحی دهان و دندان است که برای تامین پایداری و سازگاری با انواع پروتزهای دندانی مانند تاج، پل و روکش دندان استفاده می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره طول عمر و مزایای ایمپلنت‌های دندانی، مقاله مربوطه را مطالعه نمایید

انجام کلیه خدمات ایمپلنت دندان در کلینیک دندان پزشکی مایا
 

جراحی ایمپلنت دندان یک روند بسیار دقیق و حساس است که با استفاده از ابزارهای پیشرفته انجام می‌شود.

در این فرآیند با دقت بالا، پایه ایمپلنت را در موقعیت مناسب قرار می‌دهند و این جاگذاری دقیق پایداری آن را به صورت دائمی تضمین می‌کند.

ایمپلنت دندان از تیتانیوم خالص ساخته می‌شود که با بدن انسان سازگاری بالا دارد و به خوبی با آن تعامل می‌کند. ظاهر ایمپلنت شبیه یک میله باریک است که درون استخوان فک جای می‌گیرد.

ایمپلنت‌های دندان، بهترین جایگزین برای دندان‌های اصلی از دست رفته هستند و به‌طور کامل جای آن‌ها را می‌پر کنند. یک نکته مهم درباره آن‌ها این است که اگر پس از طی مراحل ایمپلنت دندان، بهداشت اصولی دهان و دندان رعایت شود، این دندان‌ها می‌توانند ماندگاری بسیار بالایی داشته باشند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره راهکارهایی برای حفظ و سلامتی دندان ها، مقاله مربوطه را مطالعه نمایید

چه زمانی پیوند استخوان مورد نیاز است؟

تعداد کمی از مردم می دانند که مسائل مربوط به سلامت دهان و دندان می تواند ساختار استخوان فک را از بین ببرد. اگر استخوان به دلیل بیماری پیشرفته لثه یا به دلیل استخوانی که زیر دندان، برای مدت طولانی از دست رفته است تحلیل رفته باشد، ممکن است استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت در جای خود وجود نداشته باشد. در این مورد، دندانپزشک باید قبل از کاشت ایمپلنت، فک را بازسازی کند. پیوند استخوان سه تا چهار ماه دیگر طول می کشد تا بهبود یابد.

بیشتر بخوانید:

اوربایت دندان چیست و چگونه درمان می‌شود؟

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان

مراحل کاشت و ایمپلنت دندان

برای انجام کاشت ایمپلنت دندان، مراحل زیر را باید طی شود:

۱- آمادگی برای کاشت دندان:

قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت، بیمار باید با تصاویر سه بعدی از دندان‌ها و مدل‌های فک خود پس از انجام ایمپلنت آشنا شود. همچنین، شرایط سلامت عمومی بیمار نیز بسیار مهم است و در موفقیت کار تأثیرگذار است.

جراحی ایمپلنت دندان بسته به تخصص دندانپزشک و روش ایمپلنت انتخابی، متفاوت است. اگر نیاز به یک یا چند عمل جراحی برای کاشت ایمپلنت دندانی وجود داشته باشد، این فرآیند ممکن است طولانی‌تر باشد و نیاز به صبر و تحمل بیشتری داشته باشد.

انجام کلیه خدمات دندان پزشکی در کلینیک مایا

۲- کاشت ایمپلنت

بعد از آماده‌سازی، مرحله جراحی و کاشت دندان‌های ایمپلنتی آغاز می‌شود. در این مرحله، جراح دندان‌پزشک با ایجاد یک برش روی لثه، لثه را باز می‌کند و استخوان فک را مشاهده می‌کند. سپس حفره‌هایی در داخل استخوان فک ایجاد می‌شود تا قطعه ایمپلنت را در آن قرار دهد.

در مرحله بعد، استخوان‌های فک برای نصب دندان رشد می‌کنند. در طول فرآیند ایمپلنت، استخوان‌ها با سطح ایمپلنت دندانی هماهنگ می‌شوند و رشد می‌کنند. این مراحل ایمپلنت دندان ممکن است به مدت چندین ماه طول بکشد و زمان‌بر باشد. اما در نهایت، به عنوان ریشه دندان اصلی عمل کرده و وظایف مشابه را به عهده می‌گیرد.

۳- جایگذاری پروتز

در مرحله آخر از انجام این فرایند، پروتز و سرتاج در موقعیت مناسب خود قرار می‌گیرند. وقتی قطعه ایمپلنت در استخوان قرار می‌گیرد، بسته به وضعیت فیزیکی و جسمانی فرد، زمان لازم برای بهبود در نظر گرفته می‌شود. پس از اتمام این دوره، پروتز و سرتاج روی ایمپلنت قرار می‌گیرند.

در این مرحله، دندانپزشک باید شرایطی که در مراجعات بعدی به وجود می‌آید را بررسی کرده و وضعیت بیمار را کنترل نماید. پس از اتصال سرتاج، بافت لثه دندانی در محل پروتز بسته می‌شود. حدود دو هفته زمان لازم است تا لثه‌ها بهبود یابند و پروتز در محل خود ثابت شود.

 

اینفوگرافی مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان چه مدت طول می‌کشد؟

مراحل ایمپلنت دندان شامل موارد زیر هستند:

  • معاینه آسیب دیدگی دندانی و تشخیص نوع ایمپلنت
  • بررسی وجود نیاز به پیوند استخوان فک و در نتیجه آماده‌سازی آن.
  • ساخت ایمپلنت اختصاصی دندان.
  • صرف زمان جهت رشد و بهبودی استخوان فک.
  • قرارگیری سرتاج یا پروتز دندان ایمپلنت
  • تثبیت دندان ایمپلنت در موقعیت مناسب خود

لازم به ذکر است که جراحی ایمپلنت دندان معمولاً در دو یا چند جلسه انجام می‌شود و به صورت یک مرحله‌ای نیست. بیشترین زمان مورد نیاز برای ترمیم و آماده‌سازی استخوان فک است. مدت زمان درمان بستگی به شرایط جسمی و سلامت عمومی بیمار دارد.

اما خوب است بدانید یکی از مهم‌ترین مراحل ایمپلنت دندان، قراردادن هیلینگ ایمپلنت است. در مورد هیلینگ ایمپلنت و کاربردهای آن میتوانید این مقاله را مشاهده نمایید.

ایمپلنت دندان‌های جلویی


ایمپلنت دندان‌های جلو، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراحل ایمپلنت دندان، دارای اهمیت بالایی است. این روش، امکان بهبود کامل ظاهر دندان‌های بیمار را فراهم می‌کند و دندانها کاملا طبیعی به نظر میرسند؛ زیرا ایمپلنت‌های دندانی جلویی به‌طور دقیق زیر خط لثه قرار می‌گیرند و شکلی مشابه دندان‌های طبیعی خواهند داشت. این ویژگی باعث می‌شود کسی نتواند آن‌ها را به عنوان دندان مصنوعی تشخیص دهد.

ایمپلنت دندان‌های جلویی در مواقعی که دندان‌های اصلی خوردگی، عفونت یا تغییر رنگ نامطلوب و شدیدی داشته باشند، به‌عنوان یک روش مناسب در نظر گرفته می‌شود. کاشت دندان‌های جلویی پروسه‌ای بسیار حساس است. در این روش، دندانپزشک با انجام یک جراحی بسیار دقیق بر روی لثه، به کاشت ایمپلنت در دندان‌های ردیف جلو می‌پردازد.

حال یک دندان موقتی نصب می‌شود و در صورت نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک یا مسکن، برای بیمار تجویز می‌شود. پس از اتمام فرایند ترمیم، دندان‌های ثابت ایمپلنت در ردیف جلو قرار گرفته و در جایگاه خود ثابت می‌شوند.

 

ایمپلنت دندان جلو کلینیک مایا

مراحل ایمپلنت دندان‌های جلویی:

قبل از انجام کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک باید به طور کامل وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار را بررسی کند. با انجام این چکاپ اولیه و مطالعه دقیق سابقه پزشکی بیمار، وضعیت عمومی او را ارزیابی می‌کند و در خصوص نوع داروهای مصرفی بیمار سوال می‌کند تا از تأثیرات منفی آنها بر روی کاشت ایمپلنت به‌طور خاص جلوگیری شود.

متخصص با مراجعه‌کنندگان درباره روش درمان ایمپلنت بحث کرده و اطلاعات کامل درباره روش انجام کار، هزینه کاشت ایمپلنت و نحوه استفاده و نگهداری از آن‌ها را برای بیمار توضیح می‌دهد.

سپس درخواست انجام تست‌های تشخیصی صادر می‌شود و همچنین در انجام مراحل ایمپلنت دندان، نیاز به خروج دندان‌های آسیب دیده، ترمیم یا پیوند استخوان را بررسی می‌کند. مراحل اضافی به جز فرآیند ایمپلنت، هزینه‌های عملیات دندانپزشکی را افزایش خواهد داد.

تست‌های تشخیصی:

در ابتدای تست‌های تشخیصی، ابتدا سی تی اسکن انجام می‌شود. این تست، با استفاده از تصاویر سه بعدی و دقیق، وضعیت دندان و فک بیمار را مشخص می‌کند و در صورت لزوم، دندان‌پزشک ممکن است درخواست عکس برداری دو بعدی نیز داشته باشد به دلایل تخصصی بیشتر.

تست‌های تشخیصی برای بررسی کیفیت، استحکام و سلامت استخوان فک و اطمینان از امکان‌پذیری کاشت ایمپلنت در این شخص انجام می‌شود. همچنین، تهیه عکس دندان و بررسی شرایط آن ضروری است و برای ساخت قالب دندان نیاز است. با انجام این تست‌ها، پزشک و بیمار یک برنامه درمان تخصصی برای این فرآیند درمانی خواهند داشت.

براورد طرح و برنامه کلی مراحل ایمپلنت

دندانپزشک از تمامی داده‌ها، عکس‌های تصویربرداری و اطلاعاتی که از تست‌های تشخیصی به دست می‌آیند، برای برنامه‌ریزی مراحل جراحی کاشت ایمپلنت دندان استفاده می‌کند. متخصص شما، با توجه به این اطلاعات، بهترین روش کاشت ایمپلنت برای دندان‌های جلویی را انتخاب کرده و جزئیاتی مانند زاویه کاشت، عمق دندان و هزینه‌های مربوطه را بررسی و مطرح می‌کند.

با استفاده از تصاویر دیجیتالی، دندان‌پزشکان، مراحل ایمپلنت دندان و ظاهر دندان پس از کاشت ایمپلنت را برای بیمار نمایش می‌دهند. این بخش اهمیت بسیار زیادی از نظر زیبایی و پذیرش آنچه بیمار بعد از کاشت دریافت می‌کند، دارد.

در صورت لزوم انجام کارهای جانبی مانند کشیدن دندان ثانویه، دندان‌پزشک آن را همزمان با جراحی کاشت ایمپلنت انجام می‌دهد و جای آن را با پست ایمپلنت پر می‌کند. در صورت نیاز به پیوند استخوان، مقدار کمی از ماده مخصوص پیوند استخوان را در هنگام کاشت ایمپلنت در جای مورد نظر استفاده می‌کنند.

تمامی جزئیات توسط دندان‌پزشک با بیمار مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت تا افراد با دانش کاملی در مورد فرایند کاشت ایمپلنت دندان‌های جلویی آشنا شوند. پس از طی این مراحل، دندان‌پزشک یک استنت جراحی ایجاد کرده و از این وسیله در طول فرایند کاشت و جراحی لثه استفاده می‌کند.

کاشت ایمپلنت دندان جلو:

عموماً در حدود یک ساعت یا کمتر زمان می‌برد تا با نوعی بی‌حسی موضعی و بدون درد ایمپلنت دندان جلو کاشته شود. برنامه‌ریزی دقیق و سریع برای جراحی دندان‌های جلویی ضروری است تا مشکلات جانبی در دوران بهبود ایجاد نشود.

پس از جراحی لثه و در طول این مرحله از مراحل کاشت ایمپلنت، پایه‌ها نصب می‌شوند. در این زمان، بیمار می‌تواند از دندان موقت برای پرکردن جای آن‌ها استفاده کند تا دندان‌های ایمپلنت بر روی لثه قرار گیرند.

مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته است.

 

نصب دندان‌های دائمی:

به‌منظور بهبود کامل پس از کاشت ایمپلنت، دندان‌پزشکان در این حین از پروتز موقت، بریج موقت دندان یا فلیپر استفاده می‌کنند تا جای دندان را پر کنند. این روشها امکان پیوند ایمپلنت با استخوان‌های اطراف فک بالایی را بهبود می‌بخشند و هیچ مشکلی برای ایمپلنت ایجاد نمی‌شود.

پس از جراحی و کاشت ایمپلنت درون فک، در ابتدا یک دندان موقت قرار داده می‌شود که صرفاً برای پر کردن جای خالی دندان و بهبود ظاهر استفاده می‌شود. این دندان قابلیت استفاده و بلعیدن ندارد و به عنوان یک ویترین برای جای خالی دندان عمل می‌کند.

بعد از بهبود کامل، دندان دائمی به ایمپلنت دندانی متصل می‌شود و به درستی تنظیم می‌شود. این دندان‌ها همانند دندان‌های طبیعی هستند و هم از نظر زیبایی و هم عملکردی به خوبی عمل می‌کنند.

 

ایمپلنت فوری:

روشی که روکش موقت در همان روز جاگذاری ایمپلنت در دهان نصب می‌شود. مراحل آن به شرح زیر است :

۱- ارزیابی و بررسی شرایط بیمار: قبل از هر اقدامی، شرایط بیمار با استفاده از عکس‌های اشعه ایکس دندان‌ها و فک بررسی می‌شود.

۲- بی‌حسی و آماده‌سازی بیمار: داروی بی‌حسی تزریق می‌شود و بیمار برای جراحی آماده می‌شود.

۳- باز کردن و سوراخ شدن لثه: لثه با استفاده از پانچ باز می‌شود و سوراخی کوچک در استخوان فک ایجاد می‌شود. سایز این سوراخ تدریجاً بزرگ‌تر شده و به اندازه ایمپلنت تغییر می‌کند.

۴- جاگذاری ایمپلنت: ایمپلنت در سوراخ دندان قرار می‌گیرد.

۵- اتصال اباتمنت به ایمپلنت

۶- قالب‌گیری و نصب روکش: قالب از ایمپلنت و سطح لثه گرفته می‌شود و روکش مناسب برای بیمار به صورت فوری به کمک دستگاه‌های دیجیتالی طراحی و تهیه و نصب می‌شود.

۶- بستن لثه : لثه بسته می‌شود و یا در صورت نیاز بخیه زده می‌شود.

با استفاده از این روش، نیازی به انتظار چند ماه برای نصب روکش موقت نیست. اما باید توجه داشت که این روش برای همه افراد مناسب نیست و بستگی به شرایط فردی دارد.

 

تفاوت‌های ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی :

در روش سنتی و معمولی ایمپلنت، پس از قرار دادن فیکسچر (پایه) ایمپلنت در استخوان فک توسط دندانپزشک، باید چند ماه منتظر بمانید تا استخوان رشد کند و با ایمپلنت جوش بخورد. پس از گذشت چند ماه، دندانپزشک فیکسچر را بررسی مجدد می‌کند تا مطمئن شود که ثبات لازم برای نصب روکش موقت وجود دارد.

اما در روش ایمپلنت فوری، دندانپزشک در همان روزی که فیکسچر ایمپلنت را نصب می‌کند، روکش را نیز به آن متصل می‌کند. با این حال، باید به‌یاد داشت که روکش دندان در روش ایمپلنت فوری یک روکش موقتی است و کوتاه‌تر از حد معمول است تا هنگام جویدن غذا فشاری روی آن نیافتد. با این حال، در برخی موارد، به‌ویژه در ایمپلنت دندان‌های جلویی، استفاده از ایمپلنت فوری از نظر زیبایی‌شناسی ترجیح داده می‌شود.

مهم‌ترین و برجسته‌ترین تفاوت این دو روش مربوط به مدت زمان درمان است.

 

روش‌های کاشت ایمپلنت دندان:

به علت عوامل مختلفی مانند پوسیدگی‌های دندان، بیماری‌های لثه، پریودنتال و آسیب‌های خارجی، دندان‌های طبیعی از بین می‌روند. در گذشته از دندان‌های مصنوعی متحرک استفاده می‌شد اما امروزه کاشت ایمپلنت روشی بهتر و مطمئن تر است چراکه از نظر حفظ و شباهت به دندان‌های اصلی شبیه‌تر است.

روش‌های کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

– روش اندوستریال (Endosteal): در این روش، پایه‌های ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرند و سپس تاج دندانی روی آنها نصب می‌شود.

– روش سابپریوستیل (Subperiosteal): در این روش، کاشت ایمپلنت در قسمت زیر لثه و استخوان انجام می‌شود. این نوع ایمپلنت از پیچ‌های آلومینیومی ساخته شده است و بسیار مقاوم و با عمر طولانی است.

– روش ترنسوستیل (Transosteal): در این روش، دندان مصنوعی یا پایه ایمپلنت بین بافت لثه و استخوان فک قرار می‌گیرد. شکل این قطعه مشابه یو حروف الفبای انگلیسی است.

علاوه بر این روش‌ها، روش‌های دیگری نیز برای کاشت ایمپلنت دندان از جمله ایمپلنت‌های زیگوماتیک، فوری، مینی و ایمپلنت میکرو وجود دارند.

چه کسانی نمی‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

در صورت تعلق به یکی از گروه‌های زیر، ایمپلنت دندانی مناسب شما نمی‌باشد:

ب) افرادی که در گذشته شیمی درمانی یا رادیوتراپی انجام داده‌اند یا در حال حاضر این نوع درمان‌ها را دریافت می‌کنند. این موارد یا موارد خاص پزشکی مثل بیماری پوکی استخوان از جمله عواملی است که موجب کاهش تأثیر و دوام ایمپلنت می‌شوند و به علت ضعف قابل توجه در انتخاب روش‌های جایگزین، گزینه‌ی مناسبی برای ایمپلنت نخواهد بود.

الف) سلامت لثه برای فرد مراجعه‌کننده در طول مراحل ایمپلنت دندان بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، استخوان‌های فک نیز باید دارای قدرت و یکپارچگی کافی برای حفظ پایه‌ها باشند.

ج) افراد سیگاری؛ استفاده مداوم و بالای سیگار، پیپ و قلیان باعث کاهش شانس موفقیت در این نوع درمان می‌شود.

د) رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان بسیار حائز اهمیت است برای افزایش عمر ایمپلنت. کاشت ایمپلنت می‌تواند منجر به بهبود طرح لبخند افراد گردد.

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و یک محدوده خاص ندارد. بسته به اینکه چه تعداد ایمپلنت می خواهید و آیا اینکه نیاز به عمل پیوند استخوان دارید یا نه، و اینکه محل شما کجاست یا جراحتان کیست، هزینه ها میتواند بسیار متفاوت باشد. اما به نظر میرسد قیمت هر واحد ایمپلنت به ازای هر دندان چیزی بین ۲ میلیون تومان تا ۱۰ میلیون تومان متغیر باشد.

 

دیدگاه خود را بنویسید

خیابان شریعتی، مترو قلهک

کوچه خلیل پور، پلاک ۲۱ طبقه ۵

۰۲۱-۲۲۰۰۴۷۴۲

امروز تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنج شنبه: ۹:۰۰ - ۱۶:۰۰

maya.dental.clinic@

ما را در اینستاگرام دنبال کنید